PRINT CARDS

צבעי דפוס וצבעי מסך

פעמים רבות אנו שולחים גרפיקה להדפסה, והתוצאה שמתקבלת נראית שונה ממה שראינו בתצוגת המסך. הדבר נובע קודם כל מהעובדה שצבעי מסך וצבעי דפוס מורכבים בשיטה שונה בתכלית, ואם הקבצים לא הוגדרו מראש בצבעי דפוס ייתכן ונשתמש בצבעים שלא קיימים בסקאלת צבעי ההדפסה, אלא יכולים להיות מוצגים רק במסכים, כמו למשל צבעים זוהרים למיניהם.

צבע מסך RGB מורכבים משלושה צבעי יסוד: אדום, ירוק וכחול, המרכיבים את כל הגוונים. כמו כן יש לזכור כי במסך יש תאורה אחורי, אשר יוצרת טווח רחב של צבעים בהירים וזוהרים. לעומת זאת, צבעי דפוס CMYK מורכבים מארבע צבעי יסוד – ציאן (תכלת), מג’נטה (ורוד), צהוב ושחור. מעבר להגדרה השונה לחלוטין של הצבעים (שימוש בארבעה צבעי יסוד לעומת שלושה צבעי יסוד), בנייר מודפס אין תאורה אחורית, ולכן אין אפשרות להציג צבעים זוהרים ובוהקים. ניתן לראות את ההבדלים בין סקאלת צבעי המסך לסקאלת צבעי הדפוס בתמונה בצד ימין. נראה כי צבעי הדפוס נראים פחות בוהקים וחיים, אך אם מראש יוצרים עיצוב גרפי בשימוש בסקאלת הצבעים הנכונה, ניתן להגיע לעיצובים מרהיבים מבלי לקבל הבדל גדול בתוצאה הסופית. אם לא נשתמש בצבעי CMYK בשלב העיצוב, לא נדע אילו צבעים יתקבלו בסוף ונוצר מצב בו זה בלתי אפשרי לתכן עיצוב מקצועי והתאמת צבעים נכונה.

מעבר להגדרת צבעי CMYK בעיצוב, יש לקחת בחשבון כי ישנה סטייה הנובעת מהגדרת המסך עצמה. חשוב לזכור כי המסך הוא דינאמי, יש אפשרות לשנות את ערכי הצבעים והגדרות התצוגה. בעת העברת הקובץ להדפסה, ההדפסה תתבצע על פי הגדרת הצבעים שהוגדרה בקובץ, ולדפס אין אפשרות לדעת מה ראיתם במסך הספציפי שלכם. אין אפשרות לדעת מהן הגדרות המסך שלכם, ואין זה נובע מאיכות המסך או ממחירו. בכל מקרה, ההמלצה היא קודם כל לקרות את העיצוב במספר מסכים כדי לוודא שבמסך שלכם אין סטייה גדולה מידי. ובאופן כללי, מומלץ להמנע מלהסתכל בצבעוניות המוצגת במסכי הטלפונים הניידים.

כיצד קובעים הגדרת צבעים נכונה בעיצוב? בתוכנות עיצוב מקצועיות כמו פוטושופ או אילוסטרייטור, יש אפשרות לקבוע מודל צבעים, וחשוב לוודא שעובדים במודל CMYK בטרם מתחילים לעצב. בתוכנות לא מקצועיות אין אפשרות לקבוע זאת, וחשוב לקחת בחשבון שיתכנו הבדלים בצבעי שיתקבלו בהדפסה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

X